Селекционерът на България Станимир Стоилов се зарече да изпрати по бутилка шампанско на националните отбори на Италия и Черна гора, в случай че двата отбора извоюват победи срещу Ейре за класиране на баражите за Мондиал 2010. Ирландците домакинстват последователно на "адзурите" и на черногорците в последните си мачове от групата за класиране на Световното първенство.  

„Трябва да знаем, че първо сами трябва да си помогнем, преди да чакаме помощ от другаде", предупреди на пресконференцията преди мача националният селекционер. „Надяваме се на класиране, но вече всичко зависи от нашите съперници. Притесненията ни са основно заради новата формация в защитата ни, вярвам обаче, че за тези няколко дни сме изградили добри връзки между играчите. Те са длъжни да си свършат работата, а пък ако дойде подарък от Италия и Черна гора - добре дошъл", призна Мъри.

Стоилов завърши пресконференцията с думите, че все още не е наясно с партньора на Бербатов в атаката на тима, като вариантите са Валери Божинов и Димитър Рангелов.