Черна гора се оказа поредният национален отбор подиграл се с България и след победно 1:0 над родните "лъвчета", почти ни изхвърли от борбата за еврофиналите.

След резилът срещу Англия преди броени дни - 0:4, сега и черногорците ни направиха за смях и то на стадион "Васил Левски" в София.

Четата на Мъри Стоилов е на дъното в своята евроквалификационна група и след само два изиграни мача се отдалечи сериозно от терените на Полша и Украйна. Каквото и да се каже за срамната и позорна загуба ще бъде малко.

Най-красноречиви и обективни за играта на националите ни бяха феновете, които изпратиха Мъри и компания с освирквания и поискаха оставките на Стоилов и Наско Сираков. И в интервю за БНТ селекционерът обяви, че това е последният му мач начело на националния отбор. Най-после, отдъхнаха си огромна част от привържениците. Сега чакат същото и от Сираков и Борислав Михайлов. Дано не закъснеят и те.


Родните национали бяха по-активни през първото полувреме, надиграха своя съперник, създадоха половин дузина положения, но с лека ръка ги пропуснаха и логично бяха наказани от Зверотич в 36-ата минута.

През второто полувреме "лъвчетата" се лутаха и така и не успяха да пробият бетона на гостите, които много правилно се защитаваха и не дадоха никакви шансове на българите. Националите ни бяха трагични в опитите си да вкарат гол, като на моменти изпадаха и в комични ситуации.

Гостите от Черна гора не показаха кой знае какъв футбол, но заложиха на отборна игра, здрави единоборства, стабилна защита, подвижна средна линия, страховити контри и заслужено си взеха победата.