Треньорът на "Евроинс Черно море" Даниел Димитров сподели, че ще променя изцяло тактиката на отбора за домакинството на "Балкан" (Ботевград). Двубоят е в събота от 18 ч. в зала "Конгресна", като преди това пак там от 15 ч играят дублиращите отбори на двата клуба.


"Трябва да забравим радостта от победата над "Металац" в Балканската лига, защото за 2 дни трябва да се пренастроим за съвсем друга тактика. Излизаме срещу един нисък отбор. Сръбският им център няма да пристигне, защото е контузен. Баскетболистите на "Балкан" са много остри като предмостие. Иван Лилов и Йордан Бозов са бързи, имат точна стрелба от страничната линия. Ботевград има много добри изпълнители-четворки. Ще се стремим да ги изненадаме с високи хора в подкошието. Мачът зависи от нас. За еталон ще ни служи третата четвърт от срещата със сърбите, играта ни в защита и нападение", каза Даниел Димитров.
Той призна, че шефовете му - Асен Христов и Симеон Варчев са останали много доволни от успеха срещу "Металац", тъй като отборът ни е млад, а е постигнал победа над много сериозен тим.


"Металац" миналият сезон останаха на една победа от влизане в Адриатическата лига. Завършиха на шесто място, а в лигата влизат първите 5 клуба. Следващият ни мач е срещу "Газ-метан" от румънския планински курорт Сибиу, на 10 ноември. Преди това румънците трябва да играят срещу "Ловчан" (Черна гора). "Газ-метан" е с 4 победи от 4 мача в тяхното първенство. В състава им играят 4-ма американци и 2 сърби. В друг мач от нашата група "Работнички" победи "Рилски спортист" с 80:76. В другата група пък "Спартак" (Пл) падна с 93:94 от "Белград", каза Даниел.


Той допълни, че в отбора му няма нови контузени. Ерик Уеб е играл на обезболяващи и загряваща лепенка срещу "Металац", но завърши с най-много точки - 24.