Наставникът на баскетболния „Евроинс-Черно море” Даниел Димитров отдаде загубата в първия четвъртфинален плейоф от „Балкан” на лошата игра на неговите възпитаници в последните 5 минути. Според треньора, в края на третата и началото на четвъртата част „моряците” са пропуснали отлични възможности да увеличат преднината си и по този начин да се поздравят с крайния успех. „Освен това през почти цялото време играхме зле в защита срещу Йордан Бозов, Атанас Радев и Георги Давидов”, категоричен бе Димитров пред „Позвънете”.  

Въпреки загубата в първия двубой от серията, той е уверен в крайния успех на „Евроинс-Черно море”. „Какво ми дава тази увереност ли? Ами демонстрираната от нас игра в първите три четвърти от мача. Все още нищо не е загубено и не бива да се отчайваме. Лошото е, че не успяхме да се възползваме от ситуацията в Ботевград. Имахме идеална възможност да спечелим и по този начин да свършим по-голямата част от работата си. Има обаче още два мача”, каза още младият специалист.

Запитан на какво ще заложи в предстоящия втори мач с „Балкан” Димитров не се замисля: „На агресивната отбрана” и уточнява, че ще опита да неутрализира водещите фигури на противника. „В момента сме опрени до стената и повече няма накъде да отстъпваме. Трябва да се борим за всяка педя терен пред собствена публика. В подобна по-дълга серия моят отбор има по-голяма стойност и би трябвало да излезем крайни победители от сблъсъка. Иначе като цяло в плейофите няма фаворити. Победител излиза този, който в дадения момент е бил по-концентриран и е търсил победата по-правилно”, допълни Даниел Димитров.

Втората среща между двата отбора е днес, 5 май от 17.30 ч. в зала Конгресна на ДКС и ще бъде предавана пряко по БНТ Сат.