Истински спектакъл спретнаха футболистите на Реал Мадрид и Милан на стадион "Сантияго Бернабеу" в испанската столица, където гостите от Милано се поздравиха с победа с 3:2.

Резултатът бе открит в 19-ата минута, когато Раул Гонзалес се възползва от грешката на вратаря на Милан. В опит да тупне топката на земята, Дида я изпусна и тя отиде право в краката на испанеца.

До своя край първото полувреме не се запомни с други изключително атрактивни положения.

Екшънът се разигра през вторите 45 минути, като 21 минути след началото на това второ полувреме резултатът на Бернабеу бе изравнен след попадение на Андреа Пирло от около 35 метра.

Икер Касияс допусна груба грешка, като излезе неразчетено срещу Алешандре Пато. Бразилецът заобиколи испанския национален вратар и елегантно насочи топката към вратата. Така Милан поведе с 1:2.

Резултатът отново бе изравнен в 76-та минута, когато Раул подаде от ъглов удар на Ройстън Дренте, който насочи топката в мрежата на Дида.

Девет минути по-късно страстите на терена ескалираха до спречкване, в което Роналдиньо посегна на Раул. Ситуацията се размина само с един жълт картон, който стана притежание на Алесандро Неста.

Причина за ексцесията бе отменения автогол на Икер Касияс след удар с глава на Тиаго Силва. Съдията Франк Де Блекере отсъди нарушение срещу испанския вратар, като ясно се видя, че такова нямаше.

Все пак Милан взе своето и в 88-ата минута Алешандре Пато вкара втория си гол в днешния мач.