Баскетболистите на Олимпиакос  отново станаха клубни шампиони на Европа. Гръцкият тим защити титлата си в Евролигата, след като победи Реал Мадрид със 100:88 в Лондон.

Както и през миналия сезон, сега също балканците направиха обрат. Тогава те изоставаха срещу ЦСКА Москва с 19 точки, но победиха.  В двубоя с Реал те наваксаха изоставане от 17 точки след 10 минути и грабнаха трофея за трети път в историята си след 1997 и 2012. Реал пък пропусна да стигне до върха за първи път от 1995-а.

В началото обаче испанският тим изигра страхотна първа част. Отлична стрелба отдалеч и добра игра в защита бързо дадоха аванс от 13:5 за испанците. Те отбелязаха 5 тройки за периода, като логично съперникът им не успя да отговори и след 10 минути Кралския клуб водеше с 27:10.

Във втората част обаче ситуацията се промени. Олимпиакос започна с 8 поредни точки и намали изоставането си наполовина. След това балканският тим продължи да топи аванса, като дори имаше шанс да изравни, но Перпероглу пропусна от тройката.

Реал успя да вкара 4 поредни точки, но в последната секунда Костас Слукас бе фаулиран при стрелба отдалеч, като реализира и трите си опита от линията, за да оформи резултата на почивката – 41:37 за Реал.

Гърците продължиха със щурма и след паузата. Серия от 15:5 в тяхна полза в първите минути ги изведе напред при 52:46. На свой ред обаче Реал показа характер. Със здрава защита испанският тим не допусна разликата да се увеличи и преди решителната четвърт имаше равенство – 61:61.

Олимпиакос започна със серия от 9:1 и след тройка на Спанулис дръпна със 70:62. Реал опита да отговори, но червено-белите бяха неудържими и се откъснаха с 84:70 по-малко от 5 минути преди края, на практика гарантирайки си победата.

Василис Спанулис се отчете с 22 точки за победителите, Ейси Лоу добави 20, а други четирима играчи стигнаха до границата от 10. За Реал Руди Фернандес вкара 21.

В мача за трето място ЦСКА Москва надви Барселона със 74:73 след 16 точки на Виктор Хряпа и 14 на Сони Уиймс.