Мечтата на Байерн Мюнхен се сбъдна. Баварците се класираха на така желания финал на Шампионската Лига, който ще се играе на техния стадион Алианц Арена.

Немският тим стигна до финала след като елиминира Реал Мадрид след драматично изпълнение на дузпи. Преди това в редовното време белите победиха с 2:1.

При изпълнението на дузпите първо двамата най-скъпи футболисти на света Роналдо и Кака пропуснаха от бялата точка, но след това и Байерн направи два пропуска. При последните удари обаче и Серхио Рамос пропусна, а след него Бастиан Швайнщайгер класира отбора си напред.

Началото на мача не предвещаваше такива емоции, тъй като Реал набързо поведе в резултата с 2:0. Първо Роналдо вкара от дузпа още в 5-та минута, а след това отново той се разписа в 14-та минута.

Ариен Робен обаче намали за Байерн в средата на първото полувреме също от дузпа. През по-голямата част на редовното време Байерн имаше преимущество, като в играта на белите личеше, че има голяма умора.

Така Байерн взе задочен реванш от Жозе Моуриньо за загубата от Интер на финала преди две години. Това ще е 9-ти финал за баварците, които ще се борят да спечелят купата за 5-ти път.