ицепрезидентът на Евроинс Черно море Симеон Варчев остана разочарован от представянето на по-опитните баскетболисти в тима срещу Левски при загубата с 84:95 в събота. Ръководителят на "моряците" не спести критиките си към двамата чужденци Ерик Уеб и Павел Веселовс.

"През тази година нашият отбор можем да го разделим на две групи. Едната е на опитните Уеб, Дойчинов, Веселовс и Ценов, а другата на младите Янев, Кьосев, Желев, Илиев и Колев. Първата група трябва да поведе останалите, а поне срещу Левски това не стана. Дори напротив, именно юношите бяха на ниво. Само за сравнение искам да кажа, че на времето Стойков, Друмев и Белберов на по 20 години не започваха като титуляри, а на сегашните младоци им се налага да изнасят мачовете. Мога да определя представянето на Янев и Желев като прилично, а това на Кьосев като достойно. Американецът Уеб обаче бе крайно разочароващ. Ако трябва да сме честни, когато той не играе добре, няма как да победим отбори от нивото на Левски. Дори и с по-слаби тимове ще се затрудним. Не знам на какво се дължат последните слаби мачове на Ерик. Дано заиграе така, както може", коментира Варчев пред "Позвънете".

Той не остана доволен и от съдийството в двубоя срещу Левски. "Караниколов бе честен и обективен, Янкулов го нямаше никакъв, а Механджиев определено свири срещу нас. В края на първото полувреме с две отсъждания наклониха везните в полза на Левски", добави Варчев.