Вицепрезидентът на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев е категоричен, че тимът има сили да спечели шампионската титла, независимо, че в плейофите вероятно ще влезе от четвърта позиция. Като основни фаворити за титлата той вижда Черно море порт Варна, Лукойл Академик и Балкан. 


За предстоящото гостуване на Лукойл в Правец в мача от последния кръг на редовния сезон в НБЛ Варчев заяви: „По-особено подхождаме към мача с Лукойл Академик. Тази седмица са мачовете от финалите за Купата на БФБ на А група и се наложи да пуснем и четиримата ни състезатели, които играят за ИУ. Независимо, че и четиримата им предстоят мачове днес, в четвъртък и петък, в петък вечер идват в Правец, за да се присъединят към тима за мача на следващия ден с Лукойл Академик.


Ситуацията е такава, че Балкан може да си избира противника. Затова тази среща, която ни предстои с Лукойл е важна, но не и най-важната за нашия клуб. Тази година имаме състав, независимо, че вероятно ще влезем в плейофите от 4-а позиция, да се борим за титла. Преодолеем ли Левски, ще отидем на Лукойл, но не се притеснявам от това. В мачове 3 от 5 можем да ги бием. Имаме добри състезатели, имаме желание и амбиция.


Ако аз съм на мястото на треньора на Балкан, ще предпочета Рилски пред нас. Не сме подписали договора още с Порт Варна, но чакаме това скоро да стане факт. Като основни фаворити за титлата виждам Черно море, Лукойл и Балкан”.