Футболният отбор на ЦСКА записа поредната си загуба в трагичния български шампионат, като падна от Литекс в Ловеч с 2-0 с голове на Нифлор и Янев. Уникална чистка предприе треньорът Любослав Пенев след издънката на ЦСКА в Ловеч и бездушната игра на футболистите. Цели девет играчи бяха изритани като мръсни котета от отбора, като четирима от тях дори са национали на България. Новината бе потвърдена и от официалния сайт на "червените" в минутите след полунощ.

Стана ясно, че веднага след двубоя с Литекс цялата група била събрана на нощен лагер в Панчарево. Там Любослав Пенев е дръпнал страхотно конско на футболистите като, не е пестил и обидни епитети. Проучване на шефовете в ЦСКА показало, че част от играчите за пореден път са се забъркали в пиянски гуляй. Това станало вечерта преди дербито в Ловеч, с което чашата на търпението преляла.

Още от утре куфарите трябва да си стегнат португалецът Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов и Светослав Петров. Официалната версия за изгонването им е неспазване на режима.

Те ще тренират само за здраве, докато им бъдат намерени нови отбори. Със сигурност невижданата за родните стандарти чистка ще доведе до редица промени в схемата на ЦСКА. Прави впечатление, че сред прокудените са двамата титулярни защитници Иван Иванов и Кирил Котев. Все още не се знае как ще закърпи дупката в отбрана Любослав Пенев за следващия мач, а именно гостуването в четвъртък на Базел от груповата фаза на Лига