Любо Пенев вече не е треньор на ЦСКА. Поредната смяна на наставник в "А" група е факт и поне в това отношение вероятно държим лидерството на Стария континент. Новината бе съобщена от Димитър Борисов след заседанието на Надзорния съвет към клуба, който е снел доверието си от роднината на легендарния Димитър Пенев.

Основните причини за това развитие могат да бъдат потърсени поне в две посоки. От една страна неизчистените финансови отношения между "Титан" и Пенев, който не бил получавал заплата дълго време. Освен това в последно време отношенията между ръководството и наставника се обтегнали допълнително по въпроси за селекцията. Желанието на треньора е било за едни играчи, а е имало договорка за други.

Погледнато реално единствената логична причина Пенев да бъде изгонен е отношението му към футболистите. С действията си той на практика сам си подкопа комуникацията с тях. Напълно нечувано за цивилизования свят, той си позволи да отстрани повече от половината си отбор след "скандалната" им сбирка в столичен хотел. И до ден днешен не е ясно кой наистина е бил там и защо наказанията на отделните играчи са различни. Ясно е, че дори и да е бил прав, то не това е верният подход.

Престоят на Пенев на "Армията" ще се запомни и с много положителни емоции. Бившият национал постигна няколко впечатляващи серии от победи и си спечели обичта на феновете. В края на миналия сезон с доста посредствен като качество тим, той за малко не изкопчи от Левски титлата, като буквално 1-2 решителни мача му изиграха лоша шега. В настоящия шампионат стартът на "червените" бе впечатляващ, но изброените неуредици и многото мачове в Европа натежаха на тима и той логично отстъпи лидерството си на Литекс.

Като фаворит за поста вчера изникна името на Миодраг Йешич, който също е любимец на феновете. Спряга се също и името на Пламен Марков, който преди време дори бе спряган за спортно-технически директор в клуба, но Пенев-младши категорично се възпротиви. В едно от интервютата си развеселеният Димитър Борисов пък се изцепи, че може да бъде взет и Джика Хаджи, който подобно на Стоичков и Пенев като треньор е далеч от класата си на футболист.