На 31 октомври изтече крайният срок за подаване на документи за целева помощ за отопление. До тази дата в дирекция “Социално подпамагане” - Ботевград са постъпили 1247 молби-декларации. 107 от тях са отхвърлени, 1122 е броят на одобрените, а 18 предстои да бъдат разгледани, съобщи Камелия Йотова, директор на дирекция "Социално подпомага" - Ботевград. 

Месечният размер на целевата помощ за отопление за отоплителен сезон 2009/2010 година е 55.23 лева и е определен със Заповед на министъра на труда и социалната политика.
Право на помощта както и до сега ще имат лицата и семействата, чиито средномесечен доход за предходните шест месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл.10 и 11 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане.
Целевата помощ ще се изплаща в пари на два пъти – до 31 декември за месеците ноември и декември на текущата година и до 31 януари за месеците януари, февруари и март.