Българите дават оценка под 4 за работата на правителството през първите му 100 дни. Това сочи проучване на социологическата агенция MBMD. Премиерът Бойко Борисов си писа оценка пет. Повече от половината анкетирани отговарят, че не вярват да има осъдени министри от предишното правителство. Около 60% от попитаните не се интересуват от появилите се в публичното пространство доклади на тайните служби. Въпреки това политикът с най-голямо доверие сред българите остава премиерът Борисов.

Най-много доверие сред българите печели министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, а най-малко българинът се доверява на министъра на околната среда и водите Нона Караджова. 67 на сто от попитаните смятат, че правителството не предприема достатъчно мерки за борба с икономическата криза, отчете Мира Радева - директор на социологическата агенция MBMD: „По-скоро е тревожен делът на онези хора, които казват, че не се прави достатъчно - 41%, 26 на сто казват, че не се предприемат никакви реални мерки. Ето и един супер любопитен въпрос: ако трябваше широката общественост да избира председател на БСП, щеше да избере Татяна Дончева. Още една закачка в този стил - Татяна Дончева е номинирана от 150 журналисти за „Мъж на годината".

Данните сочат още, че институцията с най-голямо доверие в държавата е правителството, а с най-малко - ДАНС. Човекът с най-нисък процент на доверие е Алексей Петров, а едва 8% от хората се интересуват от докладите на тайните служби: „Хората казват, не знам, не разбирам, не искам да знам. Общественото мнение е, че не искат да гледат подобни скандали".