Министър-председателят Сергей Станишев представи отчета на правителството за работата му досега и според него управлението е било успешно. Той добави, че правителството се е водило от ясна програма, която е била изпълнявана и не е давало лъжовни обещания. Според него България е променена към по-добро, а промяната била мащабна.

Ето какво още каза Станишев:

"Далеч съм от мисълта, че всичко в страната е наред и всичко е постигнато. Както и преди две години няма да ви убеждавам на тази пресконференция, че живеем едва ли не най-добре от всички европейци. Напротив, трябва да бъде направено още много, за да постигнем за България това, което всички желаем - българските граждани да имат европейски стандарт на живот, който те заслужават. Този документ, който представяме пред българските граждани, ясно показва, че България е променена, че страната ни върви напред. Промяната е винаги тежка, трудно е и днес тя не е напълно завършена. В много области например, в областта на правораздаването, борбата с корупцията, битката за радикална промяна отнема огромно количество енергия и усилия - и на обществото, и на българското правителство, а ефектите не идват незабавно".

Станишев отбеляза също и намаляването на данъчната тежест, увеличените заплати на учителите, повишените разходи за образование и социални дейности.