Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев подаде оставката си. Младият специалист обявил на своите шефове, че не иска да води повече отбора след четвъртата поредна загуба на "червените", съобщи самият той за БТА. Тимът записа поражения в послединте си четири официални мача съответно с 0:2 от Базел на "Васил Левски", 0:3 от Миньор на "Българска армия", 0:2 от Литекс в Ловеч и с 1:3 от Базел вчера в Швейцария.

Старши-треньорът на "армейците" изтъкна като причина за напускането си несъгласие с управленски решения в клуба от началото на тази седмица.  Пенев няма да търси финансова неустойка по договора си клуба и пожела бъдещи успехи на отбор.

Както е известно, босовете на клуба върнаха през главата на Пенев извадените лично от него девет футболисти в неделя през нощта заради неспазване на спорния режим. Първо босовете върнаха четирима от тях в тима пред гостуването в Базел - Павел Виданов, Тодор Тимонов, Маркиньос, Давид Да Силва. Преди заминаването за Швейцария в сряда специалистът обяви, че играчите ще тренират с дублиращия тим, а появилият се десет минути по-късно на аерогара "София" президент Димитър Борисов зад гърба му обяви, че още от днес петимата останали играчи - Иван Караджов, Иван Иванов, Йордан Тодоров, Кирил Котев и Светослав Петров, ще бъдат върнати.

Поради непрофесионалното отношение на своите шефове, които се месят в работата му Пенев пусна следната декларация: 

Писмо до собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов
 и изпълнителния директор Венцислав Живков, разпространено чрез
БТА:

Уведомявам ви официално, че днес, 6 ноември 2009 година, подавам оставка като треньор на ЦСКА. Решението ми е продиктувано от последните събития в клуба и несъгласието ми с последвалите ваши управленски решения от началото на седмицата. Категорично не приемам пряката ви намеса в моята работа по спортно-техническите въпроси, за която имах делегирани пълни права. Конкретно - с връщането в отбора без мое знание на футболистите, които аз бях временно отстранил от първия състав. Вашето решение противоречи на договорните ни отношения, според които именно вие ми бяхте гарантирали правото на последна дума по всички спортно-технически въпроси в клуба.

Нарушаването на въпросните управленски принципи нанася вреда на моята репутация и този факт не ми е безразличен. Те определено дадоха храна на някои майстори на късия преразказ, които интерпретират разминаванията в клуба като проява на безпринципност от моя страна. Това абсолютно не отговаря на истината и затова в случая виждам моята оставка като единствения достоен изход. Решението взех още след като в самолета за Базел научих за конфузното разминаване между моите думи и тези на г-н Димитър Борисов, опростил наказаните от мен футболисти. Но
заради мача от Лига Европа не афиширах още тогава оставката си само и единствено да предпазя футболистите от допълнително напрежение преди двубоя.

Не искам да споря, да влизам в конфликти, да търся вина. Освен всичко в ситуация като тази не е важно кой е прав, а кое е правилното. Аз не искам да излизам през задния ход на ЦСКА и в името на клуба подавам оставка. Градил съм дълго време име в световния футбол и на никаква цена няма да го принеса в жертва на нечии интереси. Винаги в живота си съм спазвал принципа, че честността създава доверие. Това, в което вярвам, е това, което се случва. А не каквото се говори! Но когато се стигне до момент да не можеш да различаваш съмишлениците си от недоброжелателите, значи е дошло време да си тръгнеш.

Подавам оставка и няма да търся абсолютно никаква финансова неустойка по договора ми с ЦСКА. Съжалението по принцип не е присъщо на професионалистите, но и не само заради това не се срамувам от нито един мой ден в ЦСКА. Пожелавам от цялото си сърце бъдещи успехи на клуба. Защото независимо кой го ръководи най-славният български клуб винаги е бил на подиума на победителите!