Американско изследване установи, че жените с големи гърди са по-интелигентни от не така надарените им колежки, като коефициентът за интелигентност на едрогърдите дами е с 10 точки по-висок от коефициента на жените с по-малък бюст.

Изследователка от Чикаго осъществила социологическо изследване сред 1200 жени, разделени в пет категории според размера на гърдите им - много големи, големи, средни, малки и много малки, пише БГНЕС. След това тя подложила участничките на тест за интелигентност и установила, че жените от категорията на големите и много големите гърди имат средно с 10 точки повече от жените с малък и дори със среден бюст.

Авторката на изследването не обяснява причините за тези резултати, но се смята, че произведеното количество женски хормони вероятно се отразява както на развитието на мозъка, така и на вторичните полови характеристики като гърдите. Интересен факт е, че повечето статистики, свързани с размера на гърдите, показват устойчиво увеличение на средния размер на чашката в развитите страни, причината за което е подобряването на храненето.