За втори път от началото на сезона в Дублиращата лига състезател на Балкан Ботевград става MVP или най-полезен състезател на кръга. В настоящия, пети, това заслужи Станимир Маринов при четвъртата поредна победа на неговия отбор. В срещата с Рилски спортист той успя да вкара цели 38 точки в противниковия кош, „открадна” 6 топки, овладя 5 борби и подаде 2 асистенции. Тези показатели, заедно с отличния процент в стрелбата му донесоха коефициент от 41 пункта, достатъчен за признанието.
 
На второ място в класацията се нареди Емил Бинев от Черноморец. Традиционно силен в дублиращата лига, той успя да си извоюва позицията само за 24 минути, прекарани на паркета. Бинев наниза 31 точки и беше само на една борба от дабъл дабъл и добави 5 асистенции и 3 отнети топки за коефициента от 34.
 
На трето място се подрежда съотборник на лидера Маринов. Това е най-добрият състезател на втория кръг от шампионата при дубълите – Андриан Алипиев. Той също имаше сериозен принос за победата на Балкан в дербито срещу Рилски спортист, до която се стигна след продължение. Бившият състезател на НСА вкара 22 точки и добави 12 борби за дабъл дабъл, а също направи 5 отнети топки и 2 асистенции за коефициент от 32.
 
Четвърто и пето място в клсацията за най-добър състезател си разделиха двама състезатели, които също бяха част от дербито на кръга в Самоков. Това са Константин Коев и Красимир Георгиев, които имат равен коефициент от 33 пункта. И двамата отбелязаха дабъл дабъл и то с еднакви показатели – по 33 точки и 11 борби. Коев добави по 2 асистенции и откраднати топки и един блок, а Георгиев записа в актива си 5 отнети топки и асистенция.
 
Най-добри резерви в този пети кръг станаха двама играчи. Първият е Андрей Илиев от Черноморец, който влезе от скамейката, игра 21 минути и реализира 21 точки, хвана една борба и направи един блок за коефициент 13. Другата добра резерва със същия коефициент е Лъчезар Радев от Черно море, който изигра 21 минути, записвайки 12 точки, 3 борби и един „чадър”.
 
Най-резултатен играч в кръга бе Станимир Маринов със своите 38 точки. С по 33 го следват други двама състезатели от идеалната петица – Красимир Георгиев и Константин Коев.
 
Най-силни борци станаха с по 12 овалдени топки станаха двама състезатели – Андриан Алипиев от Балкан Ботевград и Алекс Симеонов от Левски.
 
Най-много завършващи подавания раздаде Димитър Василев от Черноморец. Той завърши с 6 паса. 7 топки пък „открадна” Емил Дурчев от Лукойл Академик, а неговото постижение е най-доброто в тази категория.