Ристе Стефанов може да дебютира повторно за Лукойл Академик още срещу Балкан в събота. Двубоят е от 18:00 часа в Ботевград. За да играе още в шестия кръг на НБЛ македонецът първо трябва да се сдобие с разрешение от бившия си клуб АЕК. Гардът се раздели с гърците преди седмица, след като не взе нито веднъж заплата за трите месеца, в които бе в отбора. По настояване на Лукойл от българската федерация ще се свържат с централата на елините. От там са длъжни да пратят по факс становище свободен ли е наистина Ристе Стефанов да премине в редиците на друг тим.

198-сантиметровият баскетболист ще подпише договор с Лукойл Академик едва, когато се изясни ситуацията с АЕК. Според прессъобщение на студентите, Ристе ще е част от Академик поне до края на сезон 2009/2010. Не е изключено при добро развитие на преговорите Стефанов да си стисне ръцете с шефовете и за по-дългосрочен контракт.

"Ристе Стефанов е дал много на нашия отбор. Затова ние винаги бихме му подали ръка. Щастливи сме, че се завръща при нас. Това важи и за много други играчи, които вече не са част от Лукойл Академик, но с които поддържаме отлични взаимоотношения", коментира спортният директор на клуба Сашо Везенков.