В днешния последен мач от 11 кръг на НБЛ Балкан загуби в Правец от Лукойл Академик с 94-68 /26-19, 16-18, 27-12, 25-19/. Зелените не успяха да окажат по-сериозна съпротива. Те бяха сравнително равностойни само през първите две части. През втората просто бяха прегазени. И странно -  изглеждаха по-уморени от своя съперник. Нещо, което се предполагаше за Лукойл Академик след дългия път до Красноярск и обратно.


И в тази среща най-слабото място на Балкан бе борбата под двата коша. Зелените взеха едва 22 топки, срещу 39 на съперника. Може би, ако се взема нов играч, той трябва да бъде не само висок, но и с добри показатели по този елемент. Изоставаха осезаемо и в стрелбата - 51% спрямо 78 на Лукойл Академик. Победителите пресякоха 11 паса на Балкан срещу само 5.


На високо ниво не бе нито един баскетболист на Балкан, с добри изяви, най-вече през първото полувреме, ще се започни Травис Даниълс, както и Ивко Ивков.  Американецът отбеляза 12 точки, Ивко - 14. Станимир Маринов вкара 8 точки, направи 4 грешки. Амин Хот е с 5 точки, направи 7 асистенции. Най-резултатен бе Михайло Секулович с 19 точки, но голяма част от тях бяха през второто полувреме, когато мачът вече бе решен далеч преди последната сирена.


За Лукойл Академик най-резултатен с 23 точки бе Дани Гибсън, 17 вкара Павлин Иванов, с 13 е Максим Корниенко, новият американец Бийн добави 9.


Що се отнася до съдийството в тази среща, освен неадекватните отсъждания на Милен Цветков, валидни могат да бъдат думите на селекционера на Реал Мадрид Пабло Ласо на снощната пресконференция след загубата на отбора му в Белград от Цървена звезда. На въпрос на сръбски журналист дали смята, че съдийството в този мач е повлияло на мача /а някои отсъждания бяха доста странни, и то не в полза на Реал/, Ласо отговори с многозначителна усмивка: "Съдиите ли? Просто не ги забелязах". И продължи, след въпрос на журналисти, какво очаква Реал и Цървена звезда по-нататък в борбата за осмицата: "Ще бъде много трудно - и на Реал, и на Цървена звезда. А и за ония, които не забелязах".


Срещата в Правец бе наблюдавана и от треньора на Академик Бултекс 99 Асен Николов. Именно пловдивчани са следващият съперник на Балкан - в четвъртък, 29 декември от 18.00 ч. в Арена Ботевград.