Ботевградският художник Володя Казаков участва с пет картини във второто издание на Международното бианале “Изкуството на миниатюрата”. Авторът представя  4 натюрморта и една живописна творба, озаглавена “Дунавско хоро”. Творбите на тазгодишните участници ще бъдат качени във виртуалната галерия на миниарт – Русе след края на бианалето.

Междунордоното бианале “Изкуство на миниатюрата” се провежда веднъж на две години. Първото издание стартира през 2007 год. Целта на форума е да насърчава и популяризира създаването на миниятурни произведения на изящните изкуства и фотографията.
Организатор на Международното биенале “Изкуството на миниатюрата” е Дружеството на русенските художници със съдействието на Община Русе, Русенската художествена галерия и Съюза на българските художници - София.

Голямата награда е в размер на 600 евро и е осигурена от община Русе. Тази година ще бъдат връчени още: 5 награди по 350 евро за победителите в отделните жанрове - живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография; награда на СБХ, награда на спонсорите и награда на публиката.