На днешното си заседание съветниците обсъдиха отчет за работата на общинския съвет за периода ноември 2008 год. – 31 октомври 2009 год. Изказване по тази точка от дневния ред направи общинският съветник от БСП Цветан Коцев. “Седем общински съветници не участват в работата на постоянните комисии към ОбС. Подобен случай в България няма. Въпреки това ниe сме показали, че се отнасяме отговорно към работата на общината. В тази връзка искам да кажа, че за отчетния период съветниците от БСП сме гласували срещу 9 предложения и 2 сме обжалвали пред областния управител.
Мисля, че би било дборе на сесиите да присъстват повече граждани, за да има обществен контрол върху решенията които приемаме. На сладващо място бих посочил, че голяма част от докладните, който се внасят, са от компетенциите на кмета. Не е необходимо той да прехвърля персоналната си отговорност на ОбС.
Смятам още, че не е редно да се отчитат отсъствия на съветници от извънредни сесии. В повечето случаи заседанията се свикват часове преди самото им провеждане и не всеки съветник може да се освободи от работа или да отмени ангажиментите си. 
Продължава практиката да се внасят докладни в деня на заседанията. Така съветниците не могат да преценят как трябва да гласуват по дадено предложение, тъй като не са се запознали предварително с него.
На последно място искам да предложа докладните за отпускане на средства да не се внасят постфактум в ОбС” – каза Цветан Коцев.
В отговор кметът Георгиев заяви, че общинският съвет работи отговорно, но и проблемите, които се поставят от общинската администрация, са сериозни. “Ще се старая като кмет да има по-малко бюрокрация и повече прозрачност в работата на общинската администрация. Действително повечето от решенията мога да взема еднолично, но смятам, че трябва да има повече гласност и прозрачност при обсъждане и решаване на въпросите, свързани с общината и нейните жители. Зад всеки общински съветник има определен брой избиратели, които участват в гласуването чрез него. Не съм съгласен и с мнението, че често внасяме докладни за утвърждаване на разходи, които веча са направени. През отчетния период сме внесли не повече от две-три такива предложения. И то предимно за празници на детски градини и училища”, каза градоначалникът.
“Общинският съвет е орган, който трябва да оказва помощ на общинската администрация. Именно затова се възползваме от правото си да внасяме докладни преди началото на заседанията”, допълни председателят на ОбС Маргарита Кирова.
По време на обсъждането Антон Стоянов от “Атака” бе категоричен, че ОбС не работи добре. Той се мотивира, че никъде в отчета не е отразено колко решения си е отменил самият ОбС.
Съветничката Цеца Христова изрази недоволство, че предложенията на съветниците от опозицията не се внасят за раглеждане и гласуване в ОбС.
Евгения Ананиева пък предложи съветниците да не събират дарения в кутии, а за тази цел да се определи комисия, която да следи за отчетността на средствата. 
В крайна сметка отчетът за работата на ОбС бе приет с 26 гласа “за” и 1 “против”.