В последно време обидни квалификации и непристойни изказвания се леят като из ведро по време на заседанията на Общинския съвет и са на път да сринат авторитета на органа за местно самоуправление пред избирателите. Днешната сесия също не мина без „бисери”, излезли от устата на някои от нашите управляващи. За пореден път се „изяви” Николай Велков – Шопа. Той нарече „нещастник” колегата си Цветан Миньовски. Обидата се чу ясно и отчетливо в залата, след като Миньовски заяви, че съветниците от ГЕРБ гласуват така, както им каже кметът. Изказването бе направено във връзка с предложението на градоначалника за увеличение на заплатите на кметовете на петте големи села в общината. Както Ви информирахме по-рано днес, общински съветници направиха предложения за уеднаквяване на възнагражденията им, но съветниците от ГЕРБ не ги подкрепиха.



В началото на обсъждането на същата докладна, с изказване извън темата, блесна и кметът Георги Георгиев: „Оня ден на жената на кмета си реже две дръвета в имота. Дошли там некви се репчат, та ги не е сритала жена ми да ги пита какво праат в имота, като не са зимали разрешение да влизат вътре.”.
Явно градоначалникът визираше екипа на botevgrad.com, който се отзова на сигнал за сеч в района бившето военно поделение. Ако улицата и паркингът също са собственост на съпругата му, тогава той има право да недоволства за това, че е нарушена неприкосновеността на чуждата собственост. Те обаче са общинска собственост..., поне засега.