Преди минути пристигна делегация от побратимения на Ботевград град Саранск, Мордовия. Тя е в състав: Сергей Викторович – зам.-кмет по правните въпроси на град Саранск, Александър Петрович – депутат от Съвета на депутатите и главен лекар на една от болниците в мордовския град, и Игор Анатолиевич – представител на бизнеса, шеф на спортен комплекс.
Членовете на делегацията бяха посрещнати в центъра на Ботевград с хляб и сол, след което бяха поканени в сградата на общината. Преди да влязат в кабинета на градоначалника, те се спряха пред портретите на почетните граждани на Ботевград. Официалните лица бяха приятно изненадана, че портретът на кмета на Саранск Владимир Сушков  заема едно от почетните места. Мордовците благадориха за този жест на уважение към техния градоначалник. След това бяха приети с "добре дошли" от кмета на общината Георги Георгиев. Двете страни си размениха топли думи и символични подаръци.

Днес делегацията от Саранск ще посети завод "ЕПИК" и детска градина "Иглика". На 29 ноември официалните лица ще вземат участие в празника на Ботевград.