ОУ „Н.Й.Вапцаров” отбеляза 100 години от рождението на своя патрон с музикално-поетична композиция, в която взеха участие възпитаници на учебното заведение. Програмата започна с поздравително слово на директора на училището Петя Кочкова. Тя изтъкна постиженията на своите ученици в национални, областни и общински кръгове на олимпиади, конкурси и състезания. Подчерта, че учебното заведение има спечелени 8 проекта по различни национални програми.
Петя Кочкова поздрави с днешния празник и ученици, и учители. „Вярвам в бъдещите успехи на учениците и във възможностите на учителите. Пожелавам на всички здраве, гордост от постиженията и преодоляване на трудностите”, каза директорът на училището. След това връчи плакети и цветя на бивши учители от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Сред тях бяха: бившият директор на учебното заведение Иван Нешев, Катина Ангелова, Пенка Пешева, Тодор Пешев, Радка Ненова, Кина Василева, Богдана Георгиева, Светла Тодорова и други.
По повод празника на своя патрон, учебното заведение получи цветя и поздравителни адреси от: президента Георги Първанов, Сергей Игнатов – министър на образованието, младежта и науката, областен управител на Софийска област Красимир Живков, Пламен Иванов – началник на Регионален инспекторат по образование, Веселин Божков – председател на Комисията за регулиране на съобщенията, Георги Георгиев – кмет на община Ботевград, Веселка Златева – председател на ОбС на БСП, директори на училища и детски градини в община Ботевград и Софийска област, общински съветници, дружество "Орханиец", бизнес организации, граждани.
Сред гостите на тържеството бяха: зам.-областният управител на Софийска област Росица Иванова, кметът на общината Георги Георгиев и неговите заместници, секретарят Цеца Иванова, Янка Ганчева - главен експерт по образование в общинската администрация, общински съветници и други.