След като престижни медии в Германия като "Фокус" и "Билд" обявиха, че Михаел Шумахер е приел офертата на Mercedes GP за завръщане във Формула 1, новината гръмна и в британските медии.

"Мирър" цитира свои източници, според които 40-годишният германец ще премине в отбора за една година със заплата над 25 млн. евро.

Преди 19 години точно Mercedes са платили дебюта му във Формула 1 с Jordan на "Спа".
Преди дни немските медии обявиха, че заплатата на 7-кратния шампион ще бъде 7 млн. евро, но според британците тя е три пъти повече. Официалното обявяване на договора се очаква всеки момент. Така Шумахер ще се състезава с Нико Розберг и отново под опеката на Рос Браун.

Завръщането на шампиона е шок за Формула 1, защото германецът бе верен на Ferrari дори и след оттеглянето си. През септември двете страни са договорили нов 3-годишен договор, според който Шумахер продължава да участва в развитието на серийните коли Ferrari. Сделката обаче не е парафирана.

Така във Формула 1 през 2010 г. ще има титаничен сблъсък на шампионски отбори на британци и германци в лицето на McLaren с Люис Хамилтън и Дженсън Бънън и Mercedes GP от другата страна с Михаел Шумахер и Нико Розберг.

В същото време стана известна пилотската двойка на новия тим Lotus - Ярно Трули и Нейки Ковалайнен.