Бившият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич пое Литекс. По-рано днес сръбският специалист води няколкочасови преговори с ръководството на „оранжевите” и лично с Гриша Ганчев, след което стана ясно, че се е съгласил да застане начело на отбора от Ловеч.

Това ще е третият български тим, който той ще води след ЦСКА и Славия. С "червените" сърбинът стана шампион през 2005 година, като донесе юбилейната 30-та титла на тима. Под негово ръководство ЦСКА влезе в групите на УЕФА, но не успя да стигне до следващия етап на надпреварата.

След това Йешич бе за кратко треньор на Партизан, но бе освободен заради слаби резултати и близо една година бе без отбор.

Смяната на Ферарио Спасов излезе на дневен ред след няколкото неубедителни срещи на отбора в първенството на България. В момента „оранжевите” заемат едва 7-о място в класирането на А група с 16 точки, след като загубиха като гост последния си двубой в събота от Локомотив Пд с 0:1.

Любопитното е, че Миодраг Йешич пое ЦСКА след Ферарио Спасов, а сега ситуацията се повтори и с тима на Литекс. Днес от 15,00 часа Миодраг Йешич ще води тренировката на отбора.