Една от колите, които вчера изгоряха в кв. "Бояна", е собственост на Владимир Владимиров - Житенски, който е близък до шефа на "Лукойл България" Валентин Златев. Това съобщи "Медиапул".

От МВР заявиха пред "Дневник", че не могат да дадат повече информация по случая, защото се води разследване и отказаха да потвърдят, че запалената кола е на Житенски. Днес стана ясно, че автомобилите не са били взривени, а залети със запалителна течност.

Вчера вечерта пред ресторант "Кастело ди Сан Марино" изгоряха две аудита, едното от които е било бронирано. Собственик на заведението е оръженият търговец Младен Мутафчийски, който държи и сайта frognews.bg. Още вчера там се появи информация, че една от изгорялите коли - бронираната, е "собственост на строителен предприемач, близък до директора на "Лукойл - България" Валентин Златев".

Според ДАКСИ Житенски е собственик на "Джи Пи груп", част от консорциума "Метро билд", който спечели търга за строежа на отсечката "Обеля - Надежда" от софийското метро. "Джи Пи груп" е и една от фирмите, които изграждаха бензиностанциите на "Лукойл".

Житенски е съдружник и с Румен Гунински във фирмата "Рум ойл". Синът на Гунински беше отвлечен от групата на "Наглите". От своя страна Гунински-баща е съдружник с бащата на Валентин Златев - Васил. Освен това Житенски е собственик на "Обединение Стройком" и "Билдинг солюшънс".

Според "Медиапул" с втората кола се е придвижвала жена, близка до Асен Мичковски. Той е съдружник с Мутафчийски в няколко фирми. Мичковски е известен като икономически експерт и беше депутат от СДС. Той е един от авторите на първия закон за приватизацията.

Мутафчийски, който е бивш оръжеен търговец, има инвестиции в туризма и притежава хотели в София и Слънчев Бряг.