Тази година конкурсът "Мис България" се организира от продуцентска къща !no frame media, собственост на Вили Сечкова и Емил Кошлуков. За първа година "Мис България" ще бъде риалити, съобщиха организаторите на специална пресконференция.

От 13 до 24 юни по TV7 в 22:15 ч. ще се излъчват по 30 минутни серии за момичетата, които тази година ще участват в конкурса "Мис България 2011". В първите два епизода риалитито ще покаже националния кастинг за избор на момичета от цялата страна.

В риалити епизодите зрителите ще видят пред какви изпитания ще бъдат подложени момичетата. На красавиците ще им се наложи да покажат най-различни таланти - те ще пеят, ще танцуват, ще забавляват журито. Тази година претендентките за титлата ще изпълнят и една еко мисия - ще садят рози в парка "Заимов".

Красавиците са отседнали в хотел "Рио Правец Ризорт" в Правец. Те ще бъдат "пазени" от любопитните погледи на фенове и фотографи от служителите на охранителна фирма, специално наета да се грижи за сигурността и спокойствието на момичетата.

Тази година зрителите също ще имат възможност да гласуват за своята фаворитка по интернет. Журито обеща, че "гласът на народа" също ще окаже голямо влияние за избора на "Мис България".

12 финалистки ще се борят за короната, но само една от тях ще вземе лентата на финала, който е на 27 юни от 22:15 ч. Победителката ще си тръгне и с чисто нов автомобил. Водещ на гала вечерта ще бъде фолкпевицата Камелия.

Изискванията към кандидатките е те да са между 17 и 24 години, да имат българско гражданство, да могат да се изразяват добре, да имат висше образование. Няма ограничения относно силикона, но  "почти всички момичета са естествени", каза Жени Калканджиева.

Финалът на "Мис Свят" ще бъде през ноември в Лондон. Жени Калканджиева, която тази година е част от журито на "Мис България" заяви, че целта е новата носителка на короната от България да успее да влезе поне в челната десятка на световния конкурс.