Днешната сесия на общинския съвет започна с обсъждането и приемането на годишния отчет за управление на община Ботевград за мандат 2007-2011 год. По предоставената информация отношение взе съветникът от БСП Цветан Коцев. Той определи като успешно управлението на общината в период на финансова и икономическа криза. Цветан Коцев каза, че не е съгласен с отчета в частта му “управление на общинската собственост”. “Общината отне клуба на БСП и не предостави друго помещение на местната структура на партията. В същото време Българска социалдемокрация е отдала под наем своето помещение, а това е в нарушение на законовите разпоредби. Отказан бе и достъп до търг на общинския съветник Христо Якимов, а съдът се произнесе, че няма конфликт на интереси в случая”, мотивира се съветникът. Той отправи към общинското ръководство следните въпроси: “Новото депо ще се изгради ли върху площадката, срещу която протестират жителите на Трудовец?”, “Работи ли общината по създаване на електронен регистър за вписване на сделките с общински имоти?”.

В отговор кметът заяви: “Отношението ми към общинската собственост е отговорно. За това съм готов да отговарям персонално пред прокуратура, съд и пред всякакво друго обществено разпятие. Разпореждането с партийните клубове е несъизмеримо с управлението на общинска собственост. БСП не е единствената партия, която няма клуб в Ботевград. Клубове нямат и други парламентарно представени партии. Общината не разполага със сграден фонд за тази цел. Що се отнася до клуба на социалдемократите, нямам информация за допуснати закононарушения. Над всичко поставям интересите на жителите, а не партийните.
За пореден път ще кажа, че срещу отредената площадка за регионално депо недоволстват само шепа хора. Това са активисти на БСП, които не подкрепят сегашното общинско управление. Болшинството жители на селото и 99 на сто от жителите на Ботевград чакат изграждането на това депо. И то ще бъде изградено, стига де се осигури финансиране. Капризите на 10 човека, които не плащат данъци на общината, не ни интересуват. Регионалното депо е в интерес на всички жители на общината, то е в интерес на екологията в района.”.

Годишният отчетът за управление на общината бе приет с 26 гласа “за” и 1 “въздържал се”.