ТПГ “Стамен Панчев” ще отбележи 14 февруари – Свети Валентин и Ден за борба срещу СПИН. Учениците, под ръководството на медицински фелдешр Ели Табакова и учителите, са подготвили богата тематична програма, която ще представят утре пред гости на учебното заведение.
По повод 14 февруари, ТПГ “Стамен Панчев” отправя призив към младите хора от община Ботевград. В него се казва:

Честит Свети Валентин, млади хора на Ботевград!


В здравния календар 14 февруари е част от трите световни дни за борба против СПИН, другите два са – предпоследната неделя от месец май, когато споменаваме жертвите на СПИН и 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.
Нека на 14 февруари всички млади хора се замислят, че в Деня на влюбените много сърца ще трепнат и да не забравят опасността от случайни връзки, алкохола и употребата на дрога и че свързаната с тях интимност крие особено голям риск от заразяване със СПИН.
Същността на този празник обаче е Любовта, а тя винаги е празник за душата.
Празникът е красив, нежен и вълнуващ. Не е само за жени, нито само за мъже, а за всички, които са влюбени. Всяка дреболийка в този ден може да каже много. Денят е за признания, за проява на чувства. Дори най-нерешителният и плахият може да се реши и да признае чувствата си, без да произнесе нито дума.
Нека този празник бъде с вас не само в този ден, а всеки ден от живота ви!
Честит Свети Валентин!
                       

                    От мед.фелдшер Елисавета Табакова и колектива на ТПГ”Ст.Панчев”-Ботевград