Кабинет за гастроинтестинална ендоскопия /горна и долна/ вече функционира в болницата. Той се намира на първия етаж. Помещението и изцяло ремонтирано и оборудвано с необходимата апаратура за този вид изследвания. 
В момента продължава ремонтните дейности в пералното отделение, което не е ремонтирано от 30 години. На вратите е поставена алуминиева дограма, изградени са нови ВиК връзки, напълно ще бъдат сменени фаянсовите плочки. В пералното отделение работят две перални машини, предстои да бъде монтирана и асептична пералня, съобщи д-р Филев. Той каза, че болницата инвестира собствени средства в ремонтите и оборудването на кабинета и парелното помещение.
“Ботевградската болница продължава да се развива. Това ми дава основание да предприема постъпки за превръщане на лечебното заведение в университетска база за обучение на студенти. Ако успея да постигна тази цел, бъдещето на МБАЛ – Ботевград няма да бъде застрашено”, заяви управителят на болницата. Той допълни, че през миналата година е изпратил десетки свои служители на курсове, конференции и симпозиуми с цел усъвършенстване на професионалните им качества.