Водопроводната вода по домовете е дотолкова примесена с хлор, че никакви съвременни очистителни системи не са способни да й се противопоставят, твърдят американски учени. С цел защита от различни микроби и токсини, централната градска система е оборудвана с цистерни с хлор, които ежедневно обеззаразяват питейната вода за домашни нужди.

Американците са стигнали до извода, че тази вода е опасна за здравето. Освен хлор, трябва да се имат предвид и отлаганията по тръбите. Затова ако искаме да я пием, трябва да я кипнем предварително на котлона.

Експерти от университета в Алабама са доказали, че вземане на вана повече от 10 минути на ден в продължение на година състарява кожата с 10 години. Хлорираната вода не само прави кожния слой по-набръчкан, но и уврежда пигмента и унищожава полезните вещества.

Поради тази причина съвременният жител на урегулирано населено място може да стане обект на сериозни усложнения. Преди всичко се наблюдават алергични реакции и дерматологични проблеми, а също така - дерматит, екзема и псориазис.


Проблемът идва и от факта, че никакви овлажняващи кремове не могат да върнат предишната младост и свежест на кожата, "измити" от силно хлорираната вода. Дори след премахването на вредния фактор, шансовете за възстановяване са почти никакви.