Христо Стоичков заяви пред интернет изданието „Kickoff.com", че би продължил работата си в Мамелоди Съндаунс, въпреки че не успя да спечели първенството на ЮАР. Българинът е най-скъпоплатеният треньор в страната, след като пое клуба през месец юни 2009 г.

„Договорът ми с Мамелоди Съндаунс изтича на 30 май. Какво ще се случи след това зависи единствено от президента на клуба. Въпреки това мога да ви уверя, че ще се задържа за известно време в страната след тази дата, защото ще анализирам световното първенство за мексиканска телевизионна компания", разкри Стоичков.

Камата ще получава по 100 000 евро на месец, ако преподпише с Мамелоди Съндаунс. Ицо направи удар в ЮАР, като класира тима на второ място деветия от миналия шампионат. Стоичков e заработвал по $ 100 хил. месечно според местни медии.

Собственикът на клуба - мултимилионерът Патрис Мотсепе, обаче е готов с по-добро предложение, за да запази Кавалера на "Златната топка" в отбора си. А заради ангажимента в ЮАР българинът отказа на тим от САЩ, има оферти от Испания, Мексико, Катар и Саудитска Арабия.

Христо Стоичков е поканен на вечеря от магната Патрис Мотсепе на 6 март, на която ще обсъждат нови параметри по договора му. Камата има контракт за 1 плюс 1 година, но собственикът на отбора, който е един от най-богатите мъже в ЮАР, предлага на българина увеличение на заплатата.

Както е известно, Стоичков се прочу по цял свят от далечна Южна Африка основно с култовите си интервюта на английски език след мачовете на Мамелоди. Приятно гледане!