Полша победи българския национален отбор по футбол с 2:0 в приятелска среща между двата тима и развали националния празник на страната ни - 3 март. Двубоят се игра на стадион "Полония" във Варшава, а точни за домакините бяха Якуб Блажиковски в 42-та минута и Роберт Левандовски в 62-та минута.

Двубоят започна с очевиден натиск на домакините, които задържаха топката основно в наказателното поле пред Димитър Иванков. Пресиращите атаки на Дудка и Обраняк на няколко пъти застрашиха вратата на българския страж, но до попадение в първите минути не се стигна.

В 10-та минута Димитър Бербатов бе в добро положение за центриране към вратата на съотборника си в Манчестър Юнайтед - Томаш Кушчак, но вдигната засада остави резултата непроменен.

Бързото губене на топката в играта на "лъвовете" даде сериозни предпоставки и за бързи контраатаки към нашата врата. Агресията и динамиката в полския тим, както и отличната им игра по фланговете, не даде възможност на Бербатов и компания да застрашат сериозно защитата на домакините.

Все пак в средата на полувремето се усети леко съживяване в редиците на "трикольорите" и в интервал от 10 минути първо Бербатов, а после Веселин Минев и Станислав Ангелов отправиха точни изстрели към стража Кушчак, които обаче не успяха да завършат с гол.

В замяна на това, поляците се активизираха и в последните пет минути от първата част резултатът можеше да стане 3:0, ако Иванков не се беше намесил добре при две от отличните положения за гол на домакините.

Най-напред Дариуш Дудка в 41-ата минута стреля централно, но българският вратар успя да избие. В следващата атака на поляците Якуб Блажиковски премина през защитата на Веселин Минев и откри резултата в полза на "Дружина полска" с тежък удар от десния ъгъл на наказателното поле. 

До края на полувремето само късметът и добрата намеса на Иванков спаси българите от второ попадение на голмайстора Блажиковски. След мощния удар на нападателя топката се отби и попадна у Обраняк, който на два пъти опита да преодолее Иванков, но българскят страж опази вратата си от второ попадение.

През втората част "лъвовете" излязоха преобразени и започнаха да атакуват по-сериозно вратата на поляците. В 57-та минута Чавдар Янков отправи страхотен удар, но Кушчак бе на правилното място и спаси острия шут. Четири минути по-късно влезлият на почивката Валери Божинов имаше възможност да отбележи с глава, но топката мина над гредата на Кушчак. Пропуските на българите отново активизираха домакините, които в 62-та минута увеличиха преднината си с още едно попадение във вратата на Иванков.

Бившият футболист на ЦСКА - Иван Иванов, направи грешка в центъра на терена, даде предпоставка за бърза контраатака на поляците и централният нападател на домакините - Левандовски направи резултата 2:0.

Въпреки острата игра на Валери Божинов и опитите за по-добрата игра на тима ни през втората част, възпитаниците на Станимир Стоилов не успяха да отбележат гол и напускат полската столица със загуба в първата за тази година контрола.