„Според мен, както виждам нещата, ще е много трудно Ристе Стефанов да се върне”, сподели пред Гонг личният мениджър на баскетболиста Йорго Патапатиу от агенция „Интерперформансис”. Македонецът напусна „студентите” и в момента е в родината си.

„Разбрах за тези различия онзи ден, когато Ристе ми се обади. Пробвах, опитах се да приближа двете страни. Да намерим някаква обща линия между тях, но не успях. Това го знае и ЛукОйл, че аз пробвах да оправя нещата, така че Ристе да може да се върне, но имат някакви различия. Доколкото разбрах наистина има нещо с треньора, но според мен тези неща се случват на всеки отбор. Имат и някакви финансови различия. От страната на Ристе има някакви изисквания, които ЛукОйл не ги признава. Аз в тази ситуация се постарах да оправя нещата. Специално за финансовата част. Засега не успях и както виждам нещата е по-вероятно той да не върне”, коментира Патапатиу и добави:

„Относно наказанията, за които господин Везенков казва, те са в правото си да си търсят правата, но не знам дали ще успеят да му спрат правата за една година, но ако смята, че е прав и ако смята, че може да го направи, тогава да го направи. Ако може.”

Колкото до същината на проблема между клуб и играч, Йорго Патапатиу заяви: „Аз разбрах след приятелската среща с Кавала, когато Ристе ми се обади лично и ми сподели някои неща, за които не е доволен. Веднага след като разбрах, както ви казах пробвах да оправя нещата между двете страни. Ристе наистина си отиде в Македония и аз продължавах да контактувам и с двете страни. Самият Лучано Капикьони е говорил с Везенков. Лучано в момента е в Лондон и въпреки това се позанимава доста с тази ситуация, но не беше възможно за нас да приближим двете страни. Има някои неща, в които не са съгласни и просто ние не можем да ги задължим да се съгласят. Стараехме се, но засега няма положителен резултат. Това, което знам е, че е имало някакъв скандал явно с треньора. Има и някакви оплаквания към треньора, но това според мен се случва на всеки отбор с двама- трима играчи по време на година. Това се случва на всички отбори. Няма начин да работят толкова хора и да няма такива разминавания. Не е нещо, което не може да се реши. От друга страна Ристе има и финансови изисквания, които ЛукОйл не ги признава. Ден и половина говоря с двете страни, но не можем да намерим решение. Ще пробвам и днес, но ако не станат нещата явно Ристе ще остане без отбор. Не мога да знам дали могат да го накажат за една година, защото не знам какви документи имат. Просто не мога да кажа.”

И още от Патапатиу: „Ние нямаме нищо общо в тази ситуация. Ние като агенция, нямаме никакви различия с Ристе или с ЛукОйл по тази сделка. Проблемът е между Ристе Стефанов и ЛукОйл. Ние само помагаме. Няма проблем „Интерперформансис” относно Ристе Стефанов.”