Операцията е проведена в района на ромската махала в Ботевград; многобройни оригинални документи за собственост, пари и към кило златни накити открили антимафиотите в домовете на задържаните за незаконна лихварска дейност

Двама са задържани при проведена специализирана полицейска операция на служителите на ГДБОП. Акцията спецеполицаите предприели вчера в района на ромската махала в Ботевград след постъпили жалба и сигнал за насилствени действия и мащабна незаконна лихварска дейност.

Антимафиотите внимателно проучили информацията по сигналите и пристъпили към действие. В хода на операцията са задържани С.Б./45г./ и В.В./32г./, жители на махалата. Първият е  регистриран за кражба на МПС, вторият – за измама и кражба.
При процесуално-следствените действия антимафиотите иззели 18 000 лева, 1300 евро, около 1 кг златни накити - укрити в дипломатическо куфарче, два лаптопа, нотариални актове на недвижими имоти в София, записи на заповеди, 3 автомобила на длъжници /двама от които от Ботевград/ с регистрационните талони и ключовете за тях, други талони на МПС, папка с документи. В пещ на двора на една от къщите са намерени към десетина нотариални акта на жилища, сред които – и на апартаменти в столицата, както и документи, подготвени за изгаряне /също оригинални нотариални актове, скици на имоти/.
Продължават действията по разследването. Автомобилите ще бъдат запечатани и оставени на съхранение в РУМВР-Ботевград.
До момента е установено, че двамата заплашвали неиздължили се длъжници с насилствени действия. На С.Б. и В.В. наложена 24 часова мярка “задържане под стража”. Материалите ще бъдат докладвани на окръжната прокуратура, съобщи официално пресцентърът на МВР.