Много неща могат да предизвикат обезцветяване и петна по зъбите, включително пиенето на кафе и вино или пушенето на цигари. Въпреки че има много продавани без рецепта продукти и дори дентални процедури, които премахват петната по зъбите, всъщност можете да избелите зъбите си и у дома.

Много хора знаят, че содата за хляб може да премахне петната от зъбите. Но трябва да смесите содата с някои други съставки, за да подсилите почистващия и избелващ ефект.

Ето няколко идеи за домашно приготвени пасти за зъби, които ще ви осигурят по-бяла и блестяща усмивка.

Ментова смес
Смесете 5 чаени лъжички сода за хляб с 1 супена лъжица растително олио, 8 капки мента и ½ чаена лъжичка сол. Съхранявайте сместа в бутилка и я използвайте като естествена паста за зъби.

Силно избелваща паста
За да избелите петната от кафе по зъбите си, смесете 2 чаени лъжички сода за хляб с достатъчно хидроген пероксид, така че да се получи консистенция на паста. Използвайте тази силно избелваща смес два пъти седмично, за да отървете зъбите си от петната от кафе и другите причини за обезцветяване.

Водка и лимонада
Смесете 2 супени лъжици сода за хляб, 1 чаена лъжичка водка, 1 чаена лъжичка лимонов сок, ½ чаена лъжичка сол и 5 капки екстракт от риган. Съхранявайте сместа в херметически затворена бутилка и използвайте пастата, за да премахнете петната и избелите зъбите. (Разбира се, тази паста е само за възрастни.)

Внимание: Не поглъщайте нито една от пастите, описани тук.