По повод своята традиционна пролетна кампания Bonduelle раздаде 57 готварски уреда и пособия, подходящи за перфектното семейно меню и още над 20 по-малки награди


В продължение на един месец петима от най-популярните кулинарни блогъри в България създадоха 11 специални пролетни рецепти. Като част от традиционната пролетна кампания на Bonduelle, която тази година преминава под мотото „Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас.“, Таня Донева, Жана Душкова, Ани Шакарян, Люси Евтимова и Анатолий Попов - Толик забъркаха истински кулинарни шедьоври. 


Сред най-предпочитаните зеленчуци за пролетното меню на българските блогъри са царевица, грах, броколи, различни пролетни миксове, цвекло и червен боб. Ястията варират от супи през пролетна солена торта до нестандартна „рецепта“ за боядисване на Великденските яйца.


Ани Шакарян, автор на кулинарния блог Вкуснотека, залага на супа от микс зеленчуци, подходяща за забързаното ни ежедневие – пълноценна и витаминозна храна, която се приготвя бързо, лесно и е с гарантиран вкус. Другата рецепта на Ани е пълната с витамини и фибри Мексиканска салата с авокадо дресинг, която освен с перфектната си комбинация от разнообразни зеленчуци, може да се похвали и с невероятно подходящия си външен вид, достоен не само за част от семейното меню, но и за украса на трапезата.


Люси Евтимова представя в своя World of Artcraft нестандартно предложение за червено ризото, приготвено с цвекло и козe сирене, изключително подходящо за преминаването от зимен към пролетен хранителен режим. Безспорно, може би един от истинските шедьоври в кампанията е и нейната солена картофена торта, която се превърна и в любимия избор на потребителите във Facebook. 


В Кухнята на Толик пък може да се открие изисканата рецепта за Мини киш с моркови и грах, подходящ за всяка част от деня и отнемащ едва един час за подготовката на 12 порции. Толик също не подмина сезона на супите, но неговата рецепта е с малко по-пикантен привкус и с изкушаващото име Gold Texas Mix.


Жана залага на практичния, но и питателен избор и типично в неин стил, освен рецептите си за вкусни ястия, успя да предложи на феновете на Bonduelle уникална „рецепта“ за боядисване на lеликденски яйца с цвекло. Миш-Маш също не подмина салатите, но заложи на вече станалата традиционна съставка в менюто ни – киноа, като я комбинира с червен боб. Класическа яхния с картофи, грах и къри също е сред избора за балансирано пролетно меню в блога на Жана.


Не на последно място вкусни, витаминозни и лесни за приготвяне са и предложенията на Таня Донева, споделени в блога Вкусното ми хоби със страст и любов. Тя залага на зеления цвят съвсем в тон със сезона и предлага акцент върху спанака, граха и морковите. И двете ѝ рецепти – пълнени тиквички с ориз и зеленчуци и пълнени ригатони със спанак са изключително питателни и поднесени с много вкус.


В рамките на кампанията си „Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас!“ Bonduelle раздаде общо 57 готварски пособия, запазващи при термична обработка основните вкусови качества на зеленчуците и подходящи за сервиране на перфектната пролетна свежа салата. Още над 20 по-малки награди пък получиха най-активните потребители на марката в социалната мрежа Facebook, които бяха предизвикани от кулинарните блогъри да отговорят на техните предизвикателни рецепти.


Пълен списък на всички победители от кампанията може да бъде намерен на официалната страница на Bonduelle във Facebook, както и на уебсайта www.bonduelle.bg/promo в секцията „Победители“. 


Кампанията „Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас.“ е част от множеството инициативи и корпоративни политики, които международният лидер в производството на зеленчуци прилага. Компанията открива и точния баланс между опазването на природата и производствения си процес, като установи и наложи харта на доставките си, изцяло подчинена на грижата за околната среда.