Прекарвате ли времето си в кухнята, готвейки за семейството си или готвенето се е  превърнало в истинска страст? Обичате ли да споделяте с други рецептите, които откривате, или дори тези, които сте измислили?


Какъвто и да е вашият отговор, днес се заехме да ви запознаем или защо не, да ви напомним за петте начина, по които вашият телефон може да ви помогне да се чувствате по-комфортно в кухнята.


Можете да следвате рецепти онлайн


Признайте си, че едно от най-големите предимства на достъпа до интернет чрез телефона ви е, че вече не е необходимо да се ровите в огромна готварска книга за рецепта на ястието, което искате да приготвите за вечеря.


Достатъчно е да вземете телефона си и да потърсите видео рецепта в YouTube, от която за няколко минути ще разберете как да комбинирате съставките, така че резултатът да е наистина вкусен. И можете да направите това от всеки смартфон, независимо дали все още използвате iPhone 7 Plus или по-нов модел на пазара, защото информацията ще достигне до вас също толкова лесно. Важното е само да следвате максимално точно инструкциите дадени в съответният клип.


Можете да използвате таймера на телефона си


Таймерът на телефона ви е идеален и много удобен, особено ако сте свикнали да приготвяте няколко ястия наведнъж. С други думи, след като настроите таймера все още можете да продължите със следващите стъпки, защото телефонът ще ви уведоми, когато баницата, която сте сложили във фурната, е готова, когато пастата е сготвена или когато е време да извадите тестото от фризера.


Не забравяйте, че никой не обича загоряла храна, така че се възползвайте максимално от тази функция на телефона си. Освен това, ако вършите няколко  работи едновременно, можете да активирате гласовия си асистент (с „Hey Google“, ако използвате телефон с Android, или с „Hey Siri“, ако сте фен на Apple), за да поискате да ви настроят идеален таймер.


Можете да използвате фенерчето на телефона си


Може би една от най-старите функции, независимо дали говорим за евтини телефони или премиум, е фенерчето, което можете да използвате при толкова различни ситуации. Един от тях, за който се обзалагаме, че сте се възползвали поне веднъж, е да проверите етапа на готвене на храната, която готвите във фурната.


Дори някои фурни, особено по-новите, да имат вградена вътрешна лампа, в повечето случаи това не е достатъчно, за да видите в детайли какво се случва с ястието в тавата.


Но фенерчето на телефона е достатъчно мощно, за да се използва и за това. Така че не се колебайте да се възползвате от него, когато е твърде рано да отворите фурната.


Можете да конвертирате мерните единици по-лесно


Сигурни сме, че поне веднъж сте попадали на рецепта, в която съставките са написани в унции (Oz) вместо в грамове или милилитри. Възможно е невинаги да можете да си направите сметката наум, особено ако говорим за по-сложни числа. 


Оставете трудните сметки на калкулатора на вашия телефон. Просто се уверете, че имате всички съставки под ръка, смартфонът ще изчисли вместо вас колко означава една чаша в милилитри.


Можете да получите помощта, от която се нуждаете


И ако сте забравили да купите съставката, без която вашата рецепта няма да има смисъл, винаги можете да се обърнете към коза, който винаги имате. Или по-просто казано -  помощ от телефона.


Със сигурност имате поне едно приложение за доставка до дома на телефона си. И ако нямате такова, то никога не е късно да изтеглите. За минути вашият списък със съставки може да бъде съставен и поръчан, а вие сте свободни! Всеки добър готвач знае кога да поиска помощ, за да впечатли гостите на масата.


И не на последно място, телефонът може да ви помогне да създадете идеалните условия за кулинарно изкуство в кухнята, ако добавите подходящ плейлист към използваните съставки. Пуснете любимата си музика или тази, която ви вдъхновява на заден план и започнете да готвите. И накрая, определено използвайте телефона си за един последен път, за да снимате резултата и разбира се да го споделите с приятелите си в социалните мрежи!


Как още използвате телефона си, когато готвите?