Леонел Меси и неговите съотборници от Барселона направиха хубава двустранна игра, побеждавайки Щутгарт мимоходом с 4:0. Така с общ резултат 5:1, Барса се класира на четвъртфиналите на Шампионска лига.

 Меси и компания се забавляваха и пожалиха Щутгарт само с 4:0

Леонел Меси и неговите съотборници от Барселона направиха хубава двустранна игра, побеждавайки Щутгарт мимоходом с 4:0. Така с общ резултат 5:1, Барса се класира на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Още от самото начало Еврошампионът упражни сериозен натиск и трайно се настани в половината на гостите. Първият точен изстрел дойде в 8-ата минута, а негов автор бе Лео Меси, който обаче не успя да затрудни Леман. Малко след това пък Тиери Анри направи много добър пробив, но стреля неточно с левия крак.

Още в 13-ата минута обаче опитният вратар на гостите трябваше да се навежда и да изважда топката от своята мрежа. Лео Меси напредна в половината на Щутгарт и със страхотен удар от дъгата прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл за радост на „Ноу Камп” – 1:0.

Малко след това Барса успя да вкара още един гол, в основата на който отново бе Меси. Аржентинецът матира цялата отбрана на гостите с едно подаване към Яя Туре, който с едно докосване прати топката към Педро и за младока не бе проблем да вкара на опразнената врата.

След почивката нещата не бяха по-различни – Барселона играеше, а Щутгарт гледаше отблизо. В 51-ата минута Меси пусна една топка към Туре, който стреля много силно от дъгата, но топката премина на около метър от дясната греда.

 Стигна се все пак до 60-ата минута, когато Меси отново се превърна в герой за своя тим. Страхотна атака на каталунците премина през Алвеш, който с пета подаде на аржентинеца, той се завъртя и с премерен удар от дъгата матира Леман за трети път – 3:0.

Шоуто на Меси продължи и минути по-късно той бе близо до своя хеттрик. Той засече с глава центриране на Алвеш, но този път Леман прояви рефлекс.

Минута преди края на редовното време Барса стигна до нов гол. Златан Ибрахимович изведе появилия се като резерва Къркич сам срещу вратаря, а младока вкара хладнокръвно с първото си докосване в мача за крайното 4:0

Така след равенството в първия мач, шампионът Барселона постигна убедителна победа и с общ резултат 5:1 се класира за четвърфиналите, оставайки единственият испански отбор в турнира.