В руския град Лобня изкопаха от земята 58 килограма пари или по-точно - 6,3 млн. долара и 7 млн. евро.

Адвокат Евгений Скобликов трябвало да ги предаде на двойка пенсионери от Новосибирск. Огромната сума била наследство, останало от починалия им син.

Скобликов обаче присвоил парите и инсценирал обир. Адвокатът трябвало да пренесе тайно сумата от Москва в Новосибирск за „скромното" възнаграждение от нов апартамент и плазмен телевизор.

Той обаче си измислил, че е станал жертва на обир. Вместо да даде парите на възрастната двойка, той пренесъл сумата в големи чанти на два пъти в гората и ги заровил.

Измислил си, че е бил ограбен и в продължение на 5 месеца се правел на жертва. Милиционерите обаче не му вярвали и така от жертва на грабежа, той се превърнал в основен заподозрян.

След уж извършената грандиозна крабжа стотици екстрасенси започнали да търсят изгубените пари.

Лобня е изглеждал през последните 5 месеца като запада на САЩ по времето на златната треска, коментира агенция СМЕ. Въпреки замръзналата земя, хората са прекопавали своите градини и ниви, горите в околността.

За да докаже своята невинност, Скобликов предложил да бъде подложен на детектора на лъжата. Но дори и машината не му повярвала. На въпроса кой открадна парите, сърцето му го издало.

Най-накрая адвокатът признал и показал на милиционерите къде бил заровил огромната сума.