Областният управител Илиан Тодоров отправя покана към български фирми от Софийска област, които имат желание да работят и да реализират своята продукция в Московска област. Изявилите желание ще бъдат поканени на работна среща, на която ще им бъдат представени преференциалните възможности за сътрудничество с Центъра на промишлеността на Република България в Москва (ЦПРБ).
Припомняме, че ЦПРБ бе част от програмата по време на визитата на делегация от Софийска област в Москва, водена от областния управител Илиан Тодоров. По време на посещението в Центъра, както и на срещите, проведени с Московското правителство, стана ясно, че Московска област има желание за сътрудничество с български фирми, работещи в сфери като туризма, спорта, екологията, преработката на селскостопанска продукция, селското стопанство, козметиката и други.
Ангажимент, който Илиан Тодоров пое пред руските партньори, бе да ги свърже с подходящи български компании. Областният управител вече изпрати писмо до кметовете на всички 22 общини от Софийска област да предоставят списък от компании, които имат желание за сътрудничество и реализация в Москва. На специален форум, организиран от Областната администрация, ще бъдат дадени подробности за условията и възможностите за съвместна работа. Областната администрация ще осъществи и видеоконферентна връзка с директора на Центъра на промишлеността на Република България в Москва , ще бъдат обменени контакти и набелязани следващите стъпки за осъществяване на бизнес сътрудничеството, съобщиха от областната администрация.
Фирмите от Софийска област, които изявяват желание, могат да го заявят, като изпратят на  имейл на sofoblast@government.bg или позвънят на тел. 02/9301 801 до 20.09.2017г.