Отборът, в който играе ботевградчанинът Галин Михайлов - Тромсьо Сторм, пак не можа да стане шампион на Норвегия. Във финалния плейоф  тимът от града зад Полярния кръг отстъпи на Аскер Алиенс с 1-3 победи.

След като миналата седмица започна с две поражения като гост - 76-75 и 66-60, в третия мач пред своя публика, игран в събота, "бурите" постигнаха успех с 81-80 в един драматичен мач с петминутно продължение. За да остане в борбата за титлата, Тромсьо трябваше да успее и в четвъртата среща в неделя. Това обаче не се случи - тимът на Аскер Алиенс този път нямаше никакви проблеми и спечели с категоричното 82-49. Успехът дойде през второто полувреме - на почивката Тромсьо Сторм отстъпваше само с 9 точки - 30-39.

На Галин определено не му вървеше в двете домакински срещи, в които игра по 23 минути. В първата  отбеляза 5 точки, като има 11-2 за 2 точки и 6-1 от тройкатя. А снощи показателите му бяха почти същите - само една успешна стрелба за 2 точки от 9 опита и 7-1 за 3 точки.

Така за втори пореден сезон Галин Михайлов остава със сребърните медали в шампионата на норвежката лига BLNO. Миналата година обаче загубата на титлата бе значително по-болезнена, тъй като срещу бившия тим на Галиса - Улрикен Ийгълс, Тромсьо имаше предимство като домакин в петия решителен мач, но го загуби, и то след грешки на секретарската маса.