Трети пореден сезон отборът на Тромсьо Сторм, в който играе възпитаникът на школата на Балкан Галин Михайлов, губи титлата в първенството на Норвегия. В решителния пети мач той отстъпи като домакин на Baerum със 74-78 (20-10, 17-27, 16-22, 21-19) и отново се задоволи със сребърните медали.

Във финалната серия Тромсьо и Baerum си размениха по две победи и две загуби като домакини. Първият удар нанесе Тромсьо, който спечели първия мач като домакин с 87-78 , но отстъпи във втория с 83-90. В следващите две срещи като гост Тромсо взе третия мач с 89-70, но отстъпи в четвъртия с 62-73 и така се стгина до равенство в серията 2-2.

По същия начин Тромсьо Сторм отстъпи титлата и преди два сезона, когато отново имаше домакинско предимство в петия решителен двубой с Аскер Алиънс. Сега най-големият съперник на тима от северния град, завършил на първо място в редовния сезон, бе елиминиран на полуфинала от четвъртия Baerum с 2-1 победи. Мнозина в Норвегия предричаха, че Тромсьо ще погълне Baerum подобно на обедно меню - с предястие, основно блюдо и десерт. Но стана така, че тимът от престижното предградие на Осло - Bаerum, не само че не допусна това, но с успеха си в петата среща направи своя голям удар.