Валентин Трънски вече не е президент на Българската федерация по таекуондо в олимпийската версия на този спорт - WTF. Той бе сменен в края на миналата седмица на извънредно общо събрание на федерацията. Трънски и бившето ръководство бяха освободени още в началото на събранието, той напусна форума и неговият отчет остана непрочетен.

Новият президент е финансистът Андрей Георгиев, който преди няколко години бе и старши треньор на националния отбор и има 5-ти дан. Той получи 13 гласа "за". Неговият основен конкурент Васил Иванов-Лучано, който според изявление на В. Трънски в централните медии е бил най-подходящият за този пост, бе подкрепен от шестима, но 11 бяха против. Предполага се, че Лучано е получил подкрепата от ботевградския клуб Сунг Ри, както и от клуб Гладиатор от Дупница и Форс 92 от Кюстендил. Шефовете на последните два твърдят, че изборът е станал със закононарушения.

Първото изявление на новоизбрания президент Андрей Георгиев бе следното. "До една година ще въведа ред във всички регистри и обещавам пълна прозрачност в изразходването на средствата.

До седмица ще има промени и в треньорското ръководство на националния отбор. За европейското първенство през май ще бъде назначен временен наставник, след което ще бъде проведен конкурс. Настоящият треньор Пламен Трънски постигна много, но не успя да обедини около себе си всички национали."