Две загуби претърпя баскетболният отбор на Балкан тази вечер. Първата бе домакинското поражение от Лукойл Академик с 63-81. Втората е свързана с поредната контузия на негов играч. Този път това бе Джими Хънт, който скъса ахилесово сухожилие на десния крак и със сигурност ще бъде аут до края на шампионата. Две минути и половина преди края на срещата американецът, както дриблираше, се строполи на пода и по реакциите му личеше, че болката е изключително силна. Лекарят на Лукойл Академик д-р Юли Белев констатира най-лошото - скъсан ахилес.

До средата на третата част мачът бе много оспорван. В първата част, завършила 22-22,  започна ударно с 6 последователни тройки на играчите в зелено-бяло и те на няколко пъти повеждаха. Същото стана и в началото на втората четвъртина, но до края й гостите успяха да вземат аванс от 5 точки - 32-37. След 25-та минута обаче Лукойл Академик започна да увеличава аванса си, който преди последните десет минути вече бе 12 точки, три минути преди края на срещата достигна и до 20 - 78-58.

Ключова роля за победата на шампионите бе обезличаването на един от топреализаторите  на Балкан Иван Лилов. Може би никой не си спомня той да е завършвал без отбелязана точка, и то за близо 35 минути игра. В отсъствието на възстановяващия се Йордан Бозов нямаше кой да поведе отбора и загубата бе логична. Особено смазващо бе превъзходството на гостите в борбите под двата коша - Балкан овладя топката едва 16 пъти, срещу 42 за Лукойл Академик.

Мартин Маринов стана топреализатор на мача с 21 точки, като вкара 5 тройки от 8 опита. Силно игра и сърбинът Мариян Тасич, завършил с 15 точки, но напуснал рано за пет нарушения. Третият от Балкан с двуцифрен актив - 12 точки, е Атанас Радев.

Уили Дийн вкара 18 точки хза Лукойл Академик, Перо Антич направи дабъл-дабъл  с 15 точки и 11 борби, с по 14 точки са Миркович и Върбанов, който има и 8 борби.