Тази вечер мъжкият баскетболен отбор на Балкан разгроми като гост Черноморец Бургас с 27 точки разлика - 95-68 в среща от 21 кръг на НБЛ.С този успех  зелените си върнаха за двете загуби от бургаския тим в първенството на лигата.

Това стана по категоричен начин, след като те - без контузените Джими Хънт и Любомир Лилов - не позволиха на своите съперници в собствената им зала Бойчо Брънзов да поведат нито веднъж. на полувремето след първите две части нашите водеха с 15 точки - 46-31, след това постепенно увеличаваха аванса си, който в самия край стана най-голям за цялата среща

. Втори пореден силен мач изигра сърбинът Мариян Тасич, който вкара 17 точки, като не изпусна нито веднъж от всички позиции.  Започналият като титуляр Данчо Бозов вкара 23 точки, капитанът Атанас Радев направи дабъл-дабъл с 15 точки и 13 борби, Георги Давидов има 16 точки, Иван Лилов - 11. След дълго прекъсване заради счупен пръст на дясната ръка в игра отново се появи Илко Нанев.

Това бе последната среща от третия етап на размененото гостуване. Четвъртият започва тази събота, като в него Балкан ще бъде домакин на Евроинс Черно море. Мачът е от 18.00 ч.

Статистика - http://www.fibalivestats.com/matches/939/01/82/21/25vhwKvEjJ46/