Обявената за Атлет Номер 1 на 2007 г. Даниела Йорданова  днес, 13 декември получи официално  своите отличия на специално организирана от БФЛА  церемония в ресторант "Спортна среща" в столицата.

Освен стилно изработената статуетка за най-добър атлет тя получи и изработен специално за нея плакет, на който са изписани всичките  14 рекорда, поставени в досегашната й кариера. Нейни са най-добрите постижения на 3000 м - в зала и на открито, на 2000 м, на 10 км, на 5000 м. Все още не е подобрила националния рекорд на открито в коронната й дисциплина 1500 м, както и на 1 миля, който между впрочем е притежание на ботевградчанката Весела Яцинска.

В анкетата на списание "Атлетика" , орган на БФЛА, Даниела стана победител с 466 точки. Тя бе посочена на първо място в листите на 39 от участващите общо 48 журналисти, отразяващи царицата на спортовете.

Награда за Треньор номер 1 на годината получи треньорът на Даниела Йорданова - Димитър Василев. Той е номиниран и сред 12-те наставници от всички видове спорт в анкетата на вестник "Дневен Труд", от които на 21 декември ще бъде определен най-добрият треньор в България

"Даниела и Митко са истинска мярка не само за професионализъм. Тяхната дългогодишна съвместна работа е ярък пример за тотална отдаденост на атлетиката", каза при награждаването председателят на федерацията Добромир Карамаринов.