Ако трябва, ще сменям на два месеца министри, заместник-министри и всеки, които попадне под ударите на прокуратурата, и мисля, че това е правилната политика, хората това очакват от нас, било каквото било, няма да крадат повече, заяви пред журналисти днес министър-председателят Бойко Борисов, след като откри най-големият търговски център в страната.   

Попитан какво ще направи правителството, за да могат хората да харчат парите си в новите търговски центрове, премиерът заяви, че правителството арестува всеки ден тези, които са похарчили парите на българите.

Няма сфера, в която да не излиза далавера, каза Борисов. Той припомни схемите, по които е "работила" държавата, - "заместник-министър, началник на политическия кабинет отива и взема парите... Съдия, следовател, министри, главен секретар на ведомство, и в един момент цялата схема лъсва как са проваляни делата и как са източвани парите", коментира Борисов, цитиран от БТА.

По думите на премиера кадровият потенциал в държавата е малък. Всички, които са минали през различни нива, по един или друг начин са се "оцапали" и не е лесно да се намерят хора, посочи министър-председателят. По думите му не случайно правителство след правителство са си отивали и за корупционните скандали не се е говорило, или всеки е прикривал своите хора, защото не му е било изгодно да ги изкарва.

В отговор на въпрос за новия търговски център Борисов каза, че това са огромни инвестиции и над 450 работни места. За съжаление в момента близо 68 на сто от всички инвестиции са основно в София, коментира Борисов. Мястото е прекрасно, хората могат да пазаруват, да отдъхват, да ходят на кино, каза премиерът и припомни, че инвеститорите подаряват на общината паркинги и тунел.