Хамбургер и Фулъм завършиха без попадения 0:0 в първия полуфинал от Лига Европа. Макар на свой терен немският тим обичайно да се представя много добре, днес не се справи с подредения лондонски състав и стигна само до хикс. Фулъм напълно заслужи резултата, който със сигурност им дава самочувствие за реванша в Англия. Тимът на Рой Ходжсън няма загуба този сезон в Европа на своя „Крейвън Котидж”.

Марк Шварцер бе с основни заслуги вратата му да остане суха при ударите на Рууд ван Нистелрой, особено опасни в началото на двубоя. Золтан Гера имаше най-чистите положения пред вратата на Хамбургер, но и Рост се справи много добре. Единствената смяна, до която прибягна Ходжсън бе принудителна, тъй като Боби Замора получи контузия в началото на второто полувреме. Домакините пък загубиха Пьотр Троховски за финала, след получения от него жълт картон.

Фулъм като цяло нямаше почти никакви възможности да вземе нещо повече от срещата, макар резервата Клинт Демпси да показа някои интересни идеи в атака. През второто полувреме Хамбургер рискува и пусна завръщащия се след контузия Младен Петрич, но и неговата поява не промени резултата и двете нули се запазиха на таблото.

Реваншът е на 29 април в Лондон.